Our Locations
55 Main Street, USA
Email For Us
Call For Us
+000 (123) 456 88

#Pazaryeri (marketplace) #E-ticaret sitelerinin

2023 ‘deki 7 yeni trendi

E-ticaret sektörü hem hızla büyüyor hem de her zaman arka planda evrim geçiriyor. Yeni on yıl beraberinde birçok farklı trend ve yenilik getirdi. Örneğin, en üstün teknolojileri insan beynini yapay zeka yardımıyla birleştirmek, halihazırda hedefleyerek çalışan yazılımları daha da keskin bir hale getirdi. E ticaret aynı zamanda niş ürün pazaryeri miktarının artmasıyla, sınır ötesi yapılan ticaretle ve sosyal ticaretle birlikte farklı bir istikamete yöneldi.

Aynı zamanda, online alışveriş yapılan ortamlar da oldukça rekabetçi hale geldi. Mücadelenin yoğunluğundan dolayı, reklam bedelleri hızla artıyor, bu da tabiki ürünlere de yansıyor. Instagram gibi yüksek reklam bedellerinin ödendiği pazarlama kanallarını tercih etmektense, satıcılar daha az masrafla daha fazla getiri elde edebileceği, rekabetin düşük olduğu platformları aramaya başladılar.

img
2
Küresel Ofis
ABD, Hollanda

280 +

Ana Bayimizle

48 +

ilde aktif 7/24 kesintisiz hizmet

7 +

Ürün ile 360 derece kesintisiz hizmet
Kural:
Büyüyen E ticaret sektöründe hayatta kalmak ve yer edinmek için pazaryeri satıcıları mutlaka en yeni trendleri takip ederek kendilerini adapte etmeli.

Bu yazımızda, pazaryeri odaklı dijital ekonomideki güncel satış trendlerine değineceğiz. Yazıda istatistikler, tanımlamalar ve işinizi etkili bir şekilde büyütmek için bol miktarda veri bulabilirsiniz.
1. E-ticaret trendi : Niş Pazaryeri
Amazon, Hepsiburada, n11, Trendyol, Etys, Butiksepeti gibi oturmuş pazaryerlerinde yer edinmek zor olduğu için, niş ürünlerin satıldığı pazaryerleri Kobiler için daha avantajlı.

Büyük pazaryerleri aranılan ürünlerin gamının genişliğinden faydalanmak ve ürün araştırması yapmak için ideal ortamlar olsa da, spesifik ürünleri bulması çok daha zor.

Özellikle tekstil, mücevherat, sağlık alanlarında aranılan, talebin daha az olduğu özel ürünler bu niş sanal mağazalarda bulunabilir.

Niş Pazaryeri nedir?

Niş Pazaryeri, dar ürün gruplarının perakende satışının yapıldığı (giyim, otomotiv, elektronik vb..) platformlardır. Bu platformlar, ‘her ürününün satışı’ ‘nı yapmaktansa belirli ürün gruplarındaki hizmetlerini daha etkili verebilmeye odaklanır.

Örnek olarak üst düzey, lüks site Zen, Atasay, Louis Vuitton örnek verilebilir.

Niş siteler müşterilerine deneyimsel ve ilham verici alışveriş deneyimi yaşatmak isterler. Bu strateji ise bazı E-ticaret site düzeninin tam tersi. Amazon, web sitesinde müşterilerinin salaş bir markette alışveriş yaptığını hissettirmek ister.

Düşünülesi 🙂 Ancak, müşteriler çoğu zaman sadece ürün aramazlar, aynı zamanda bir fikir ararlar. Apple’ın ünlü sloganını düşünün “think different” (farklı düşün). Müşterilerini sadece Apple ürünlerini alıp kullanmalarını söylemiyor, aynı zamanda daha derin bir bağ kurarak felsefesini işliyor. Ne kadar etkili bir yöntem olduğunu tartışmamıza gerek yok 🙂

Bu e-ticaret deneyimini müşterilerle duygusal bir bağ kurmak ve marka bilinirliğini arttırmak için bir fırsat.

Niş Pazaryeri Sitelerinin

Avantajları:

Güvenin artması

Hedefli pazarlama

Arttırılmış ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi

Rekabetin dışına çıkmak
2. E-ticaret trendi : Sosyal Ağ Alışverişi
Alışveriş aslında temeline indiğinizde sosyal bir aktivitedir. Her ne kadar online alışveriş artık kullanışlı olsa da, hala geleneksel alışveriş aktivitelerine göre eksikleri var. Mesela, bir mağazadan diğerine gezerek görmek ve ürünler hakkında arkadaşınla konuşmak gibi.

Sosyal platformlarda kullanıcılar deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşabilir veya ürün geri bildirimi / önerileri alabilir. Markalar da, memnun olan müşterilerden geri bildirim alabilir, sadakat arttırabilir.

Sosyal ağ alışverişi tabi dijital pazarlamadan biraz farklıdır. Müşterilerinizi herhangi bir linkle bir web sitesine yönlendirmezsiniz. İçinde bulunduğunuz platformda alışveriş sonlandırılır.

Sosyal Ağ Alışverişi, %45 daha fazla iş fırsatı çekiyor. Hedef kitle sosyal medyada çok vakit geçirdiği için kayda değer trafik elde etmek için bu yöntemin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. En çok sosyal satış yapan başlıca siteler ise Twitter, Facebook ve Instagram.

Sosyal alışverişe birkaç örnek sıralayacak olursak:

Kendi ağlarında sizin ürünlerinizi pazarlayan müşterilere indirimler yapma Alışveriş yapılabilir mağazalar ve Instagram sayfası oluşturma Ürün sayfalarında “beğen” ve “tweet” butonlarının olması Facebook aracılığıyla toplu pazarlama yapma gibi.
3. E ticaret trendi : Reklamlar
Bugün E-ticaret perakende sektöründe müşterinin ilgisini çekmek için çetin bir mücadele veriliyor. N11, gibi büyük mağazalar kendi içlerinde reklam alanları oluşturuyor ve satıcıların ürünlerini bu alanlarda sergiliyorlar. Bu da, kendi ekosistemlerinde ürünlerin farklılaşmasını sağlıyor.

Reklam konusunda bilinmesi gereken en önemli nokta, mağaza sahibi olarak sizin sosyal medya, ücretli reklamlar ve E-ticaret sitesi reklam giderlerinin doğru karışımını bularak ilerlemek gerekir. Odak noktanız : Doğru insanların karşısına doğru ürünleri çıkarmak
4. E-ticaret trendi : 2. El satış
Sürdürebilirliğin bugünlerde çok daha önemli olduğunu doğaya büyük zararlar verdikten sonra öğrenmeye başladık. Belki biraz daha az alışveriş yapabilir, biraz daha temkinli tüketebiliriz. Hatta tüketiyoruz. Bu da 2. El ürünlerin piyasasının canlanmasına vesile oluyor. Kullanıcılar aynı zamanda pazarlık yapıyor ve en iyi anlaşmayı yapmaya çalışıyor. Örneğin letgo. Kullanıcılar arası alışverişin yapılabildiği bir e-ticaret/m-ticaret sitesi. 2.el eşya kullanımı hem ekonomik hem de ekolojik açıdan verimli. Son model bir ürüne çok yüksek miktarda para ödemek yerine, temiz kullanılmış 2. El bir ürüne belki yarı fiyatına, üçte bir fiyatına sahip olabiliyorsunuz. 2.El satış sitelerininin popülerliğini arttıran bir diğer etken de, toplumsal trendler. Instagram’ın altın çağını yaşadığı şu zamanda, aynı giysilerle fotoğraf vermemek için aldığı ürünleri bir defa kullanıp satan ve yenilerini temin eden insanların yaşamı tarzları için de uygun platformlardır.
5. E-ticaret trendi : Chatbotlar
Firmalarla internet üzerinden mesajlaşarak iletişime geçen müşterilerin %83’ü bilgi almak için, %75’i alışverişi tamamlamak için yazıyorlar. Genel olarak, bugünün tüketicileri mesajlaşmaya “bayılıyorlar”.

Chatbot nedir?

E-ticaret sitelerine entegre edilmiş Chatbotlar, kullanıcılara direkt çözümler sunarak anında bilgi paylaşımı yapabilmeyi sağlar. Örneğin, trendyol’un bu sayfasında aşağıdan chatbotu açıp bakarsanız, problemlerinizi, ödemelerinizi, sipariş takibinizi yapabileceğinizi görürsünüz.

Chatbotlar nasıl çalışır?

Chatbotu sanal mağazanızın başında bekleyen dijital “danışma” gibi düşünebilirsiniz. Canlı olarak sorularınıza verebileceği en doğru cevapları veren bir çalışan. Mesela bir mağazaya girip “İspanyol paça, lacivert bir kot arıyorum” dediğinizi ve ürünü incelemeniz gibi.
6. E-ticaret trendi : Yapay Zeka ve NLP kullanarak E Ticaret Çevirileri
E-ticaret çeviri mekanizmaları artık sözlükten kelimeyi eşleştirmenin ötesine geçmiş durumda. En iyi tercümeyi yaparak dilin doğru kullanımı önem kazandı. Online alışveriş yapacak kişinin aradığı ürünü tam olarak bulabiliyor olmasını sağlamak gerekli.

Örneğin Almanca’da “das Handy” mobil kelimesini ifade eder fakat Google aramalarında Almanlar “Android”, “İphone”, “smartphone” gibi aramalar yaparak ürünlerini bulurlar. Dolayısıyla, hangi anahtar kelimelerin hangi ürünlerin aramalarında daha etkili olduğunu iyi tespit etmek gerekiyor.

NLP nedir?

NLP (Natural Language Processing), yapay zekanın bir alt birimi olup, bilgisayarların insanın dilinden anlamasına yardım eden bir teknolojidir.
7. E-ticaret trendi : Global E-ticaret
E-ticaret sektörü büyümesini uzun süredir devam ettiriyor. Statista’ya göre, perakende satışları 2023 yılında globalde $6.54 trilyon olması bekleniyor. 2019 yılında bu rakam $3.53 trilyondu.

Online E-ticaret site miktarının ve pazaryeri sayısının artmasıyla birlikte sektör de büyümeye devam ediyor. e-Marketer’ın aşağıdaki infografiğine göre, insanların %70’i yakın zamanda yabancı sitelerden alışveriş yapmışlar.

Perakendecilerin %80’inden fazlası da yurtdışı e-ticaret satışlarının karlı olduğunu söylemiş.

Tabii son olarak, satış işlemlerinizi güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlamak için iyi bir Sanal Pos’a ihtiyacınız var. Biz de bu noktada devreye giriyoruz. Detaylı bilgilere ulaşmak için bu yazıdan devam edebilir, veya buradan hemen başvurabilirsiniz.

İyi bir B2B E-ticaret sitesi kurmak için faydalanabileceğiniz bu yazıya da göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak, yeni pazarlara (özellikle yurtdışı) açılmak önemli bir satış kanalı. Özellikle de yurtiçindeki pazarın satüre olması ve karlılığın düşük olduğu sektörler için. Online reklam verirken de, her ülkede aynı kelimeler için aynı rekabet oranları olmadığı için, daha verimli satış yapılabilecek kanalları bularak işinizi büyütebilirsiniz.

Pratik, Kullanışlı Hesaplı Sanal Pos

Kurulum Ücreti, Ek Ücretler İmzapos'da Yok.

Ücretsiz Başvuru

Yıllık sanal pos kullanım ücreti, başvuru ve entegrasyon bedeli, verimsizlik ücreti gibi ücretler almıyoruz. Sektörünüze ve aylık ciro hacminize göre komisyon oranları ile çalışın avantajlı oranlardan faydalanın.

Kolay Ödeme

Türkiye’de faaliyet gösteren birçok kart programına sahip banka ve kredi kartından peşin ve taksitli ödeme alabilirsiniz. İMZAPOS tarafından ertesi gün hesabınıza yatırılır.

imzapos

Saha teknolojileriyle işinizi güçlendirin.

img

Android Pos

VUK 507 - 509 "Vergi usul Kanunu" Tebliğine Uygun.

img

Ön Ödemeli

İmza Pay'le Harcadıkça Kazandıran Card.

img

iMza Pay ile

Kurumsal & Bireysel Hesap Yönetimiyle.

img

Portal ile Bayi, Alt Bayi

Online tahsilat, Sanal Pos hizmetleri.

imzapos

Başarı Hikayenizi
Birlikte Oluşturalım

Hazır e-ticaret modüllerimizle ödeme almaya hemen başlayın! iSoft Shop, WordPress, WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve Magento gibi en çok kullanılan hazır e-ticaret siteleri için hazırladığımız ödeme modüllerini kullanmak için İMZAPOS’a

imzapos

Çözümlerimiz

img

Her Noktadan Erişim, Tek Noktadan Yönetim.

img

Hesap Hareketleri

Tüm Banka hareketleriniz Tek Bir Ekranda Topalayın.

img

İmzabox ile

E-Fatura, E-Arşiv, ürünlerinin hizmet sağlayıcısıdır.

img

iSoft Shop E-ticaret

E-Ticaret Sistemleri B2B, B2C, C2C İş modelleriyle

Hızlı Başvuru

CAPTCHA Resmi
Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma , 09:30-18:30
© Copyright 2012- 2024 İMZAPOS A.Ş. Markasıdır. I Tüm Hakları Saklıdır.