#E-ticaret Güvenlik Sistemleri

SSL Sertifikası

İnternet üzerinden satış yapmak ve gelir elde etmek istiyorsanız öncelikli konularınızdan bir tanesi e-ticaret güvenlik sistemleri olmalıdır. İnternetten alışveriş yaparken hem satıcı firmayı, hem de alıcı müşteriyi koruyan farklı sistemler mevcuttur.

Peki İlla ki kulağımıza bir yerlerde çalınmış olan bu sistemler aslında ne işe yarıyor? Görevleri nelerdir?İnceleyelim.

img
% 1.85
'den Başlayan
Komisyon Oranları

685 +

Aktif Müşteri

150 +

Adet Saat Başı İşlem

12 +

Yıllık Sektör Deneyimi

Blog

İçerik

SSL Sertifikası
SSL (Secure Sockets Layer / Güvenli Soket Katmanı) en çok bilinen ve kullanılan güvenlik sistemlerinden biridir. İlk defa 1996 yılında Netscape tarafından geliştirilen SSL, güvenli bir bağlantı yolu açmakla görevlidir. Kullanıcının bağlantısının güvenli olduğunu göstermek için, EV göstergeleri (EV indicators) dediğimiz o işaretidir.SSL Sertifikalarının bir çift anahtarı vardır. Biri özel, biri de açık anahtardır. Bu iki anahtar, şifrelenmiş yolu kurarlar. Sertifika ayrıca içinde bir “konu” taşır. Bu konu da web sitesinin sahibinin kimliğini gösterir.Sertifika alabilmek için, öncelikle sunucunuz için Sertifika İmza Başvurusu yapmanız gerekir. Bu başvuruyla birlikte, sunucuda bir özel bir de açık anahtar oluşturulur. Başvurunuzdaki bilgilerle sunucudaki anahtarlar eşleştiği zaman, sertifikanız hazır olur. Bu noktadan sonra, sertifikayı sunucunuza kurmanızla birlikte çalışır hale gelecektir.
3D Secure
E-ticaret güvenli ödeme sistemleri denince tabi 3D Secure’dan bahsetmemek olmaz. Konuyla ilgili yazdığımız detaylı makaleyi buradan inceleyebilirsiniz.
PCI – DSS Sertifikaları
PCI-DSS (Payment Card Industry – Data Security Standard) büyük kredi kartı firmalarından markalı kredi kartı kullanan kuruluşlar için bir bilgi güvenliği standardıdır. İlk defa 2004 yılında 5 kuruluşun (Visa, Mastercard, American Express, Discover ve JCB) girişimiyle oluşturulmuş, o tarihten itibaren geliştirilerek kullanılmaya devam edilmiştir.En önemli 6 görev grubu şunlardır:Güvenli bir ağ ve sistem kurmak Kart sahibinin bilgilerini korumak Güvenlik açıklarını deşifre edebilmek için bir program oluşturmak Erişim kontrol önlemleri uygulamak Düzenli olarak ağları izlemek ve test etmek Bilgi güvenliği protokollerini sürekli uygulamak ve güncellemek Eğer bir e-ticaret siteniz var ve güvenebileceğiniz bir sanal pos ödeme sistemi arıyorsanız, hemen başvuru yapabilirsiniz.
SET
SSL ile benzer bir sertifikasyon sürecine sahip olan SET, banka kartları ve ödemelerle ilgili bilgilerin güvenliğini sağlamak amacıyla Visa, Mastercard, Nescape vs gibi büyük firmaların birlikte çalışmasıyla geliştirilmiştir. İlk SET uyumlu alışveriş 1997 yılında yapılmıştır.SET güvenlik sistemindeki akışı kısaca şöyle sıralayabiliriz:Müşteri alışverişini tamamlayıp ödeme talimatı verdiği zaman, müşterinin sanal cüzdanı ile mağazanın Sanal POS’u birbirlerini dijital sertifikalar aracılığı ile kontrol eder. Mağazada kurulu olan Sanal POS yazılımı sipariş vermek için kullanılan kredi kartının sertifika bilgilerini ve siparişin tutarını bankaya iletir. Banka, yapılan alışverişin içeriğine bakmaksızın (sepetin içindeki ürünlerin çeşidi, adedi vs.) provizyon verir. Müşterinin kredi kartı bilgilerini görmeden bankaya gönderen sanal mağaza bankadan gelecek olan onayla birlikte, ürünü alıcıya gönderir. E-ticarette güvenlik sistemlerinin ne kadar iyi kullanıldığı, müşteri sayısını ve kalitesini doğrudan etkiliyor.Normal, değil mi? İnternetten alışveriş yaparken güvenlik probleminden dolayı birçok insan tedirgin oluyor. Sonuçta işlemleri tamamlamak için müşterinin kişisel bilgilerini, kredi kartı bilgilerini almanız gerektiğinden, müşteriye güven verebilmek adına, bu güvenlik sistemlerinden faydalanmanızın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

imzapos

Saha teknolojileriyle işinizi güçlendirin.

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

img

Android Pos

VUK 507 - 509 "Vergi usul Kanunu" Tebliğine Uygun.

img

Portal ile Bayi, Alt Bayi

Online tahsilat, Sanal Pos hizmetleri.

img

iStart Pay İle

Kapalı & Açık Devre, Kurumsal Bireysel Hesap Yönetimi.

img

Ön Ödemeli

iStart Pay'le Harcadıkça Kazandıran Card.

img

iSoft Shop E-ticaret

E-Ticaret Sistemleri B2B, B2C, C2C İş modelleriyle.

img

PF Ödeme Kuruluşları

Lisans Alacak Kurumlar İçin Yazılım Çözümleri

img

İmzaPOS, White Label İle Kendi Hikayenizi Oluşturun.

img

Siz işinize odaklanın, tahsilatı bize bırakın.

img

İşiniz İçin Finansal

İşlemlerinizi içim tek bir raporlama ekranı.

img

Hesap Hareketleri

Tüm Banka hareketleriniz Tek Bir Ekranda Toplayın.

img

Her Noktadan Erişim, Tek Noktadan Yönetim.

img

İmzabox ile

E-Fatura, E-Arşiv, ürünlerinin hizmet sağlayıcısıdır.

İMZA POS I SANAL POS

Hizmet Kapsamı

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

Başarı Hikayenizi
Birlikte Oluşturalım

Hazır e-ticaret modüllerimizle ödeme almaya hemen başlayın!iSoft Shop, WordPress, WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve Magento gibi en çok kullanılan hazır e-ticaret siteleri için hazırladığımız ödeme modüllerini kullanmak için İMZAPOS’a

Ödeme Teknolojileri Merkezi

Hızlı Başvuru

CAPTCHA image
Çalışma Saatleri: Hafta içi , 09:30-18:30
© Copyright 2012- 2025 Tüm Hakları Saklıdır.