Başarılı bir #E-ticaret girişiminin

8 özelliği

Herkesin hayatı boyunca aklına en az bir kere, “milyon dolarlık” fikir gelir. Olur ya, fikrin tutacağına ve kuracağınız işin büyümesine kesin gözüyle bakarsınız. Bu fikir, bir iş veya ürün için o kadar iyi bir fikirdir ki, kimsenin bunu daha önce düşünmesine bile ihtimal vermezsiniz 🙂 Bugünün modern ticaret ortamında, bir ürünü başarıya çevirmek için eskiye oranla çok daha fazla kullanılabilir yöntem var.

E-ticaret, bu alanların bir tanesi. Her gün, yeni bir girişimcinin fikrini “milyon dolarlık” hayallerden “milyon dolarlık” gerçekliğe çevirdiği zamanlardayız.

img
% 1.85
'den Başlayan
Komisyon Oranları

685 +

Aktif Müşteri

150 +

Adet Saat Başı İşlem

12 +

Yıllık Sektör Deneyimi

Blog

İçerik

#Girişimci

Böyle anlatınca tabi sanki her yerde böyle insanlar varmış gibi duyuluyor ama bu o kadar kolay bir iş değil. Etrafta bu insanlardan çok nadir, sayılı olmasının birçok sebebi var. Bir tanesi şans, evet, ama en önemlilerinin yanında, bu çok önemsiz bir detay.

Başarıya bir kısayol olmadığı gibi, yaptığınız yolculuğu daha keyifli hale getirebilecek birkaç fikri de yok saymamak gerekir. Birkaç ticari nüans, iyi anlaşıldığı ve kullanıldığı takdirde, başarılı bir girişimci olmanın önü ciddi anlamda açılır. Bu yazıda, bu detaylardan biraz bahsedeceğiz.

1- Pazardaki rekabeti inceleyin
Çoğu zaman, bulduğunuz fikri daha önce de düşünen birileri oluyor. Siz pazara girmeden önce, kimlerin oyuncu olduğu hakkında bir fikriniz olması gerek. Allah’tan Google var da, kimse gözümüzden kaçamıyor.

Herhangi bir yatırım, çalışma yapmadan önce, Google’ı iyice tarayın. Rakiplerinizi inceleyin. Rekabetin yüksek olması her zaman kötü birşey değildir. Bu demektir ki, pazarda para kazanabilen firma sayısı yüksek. Kafanızdaki fikri daha önceden denemiş ve başarmış birileri varsa, size de sağlam bir referans olacaktır..
2- Bir E-ticaret iş planı yapın
“İş planı yapmadan başlayacaktım ben de, iyi oldu hatırlattığın” diye kinaye yaparak dalga geçtiğinizi duyar gibiyim. Ama yapmayın, söylememiz konuşmamız gerek. Önemli olan nokta şu ki, “milyon dolarlık” fikirleriniz olsa da, onu “milyon dolarlık” iş planlarıyla desteklemezseniz, fikriniz başarısız olacak. Her ne kadar bu aşama çok kolay ve ilgi çekici olmasa da, büyümenizi sağlayacak en temel yapıtaşıdır.

İş-plani-e-ticaret Şöyle düşünmeniz gerekir. Eğer bir iş planınız yoksa, bir yönünüz de yoktur. Markanıza yapışmış bir duruşunuz olmaz. Bunlar olmadan da, ürünleriniz acı çekecek, imajınız kötüleşecek. En baştan bir iş planı yaparak, stratejinizi güçlendirebilir, zor zamanlar geldiğinde de sığınacak prensipleriniz, değerleriniz olur. Bu da, yıkılmamanızı, ilerlemenizi sağlayacak.
3- Topluluğun bir parçası olun
Topluluğun parçası olun demek, sadece etraftaki fuarlara, seminaerlere katılmak demek değil. Her ne kadar, bu iş sahibi olsanız da, olmasanız da yapmanız gereken birşey olsa da. Söylemek istediğimiz şey, e-ticaret aktivitelerinin olduğu yerlerde bulunmak, iş sahipleriyle sohbet etmek, ilişki geliştirmek ve bu vasıtayla pazarın ihtiyacı olan ürünü daha isabetli tahmin edebilmek.

Durumla yüzleşelim, herkes ürünü beğenmeyecek. Hatta muhtemelen, çoğu insan sizin ürününüzün varlığından haberdar bile olmayacak. Ama önemli olan bu değil. Sizin sadece emin olmanız gereken kısım, ürününüzü isteyen müşterilerle temas halinde olarak tanıtım yapıyor olmak, etkileşime giriyor olmaktır. Bunu da en etkili şekilde bir web sitesi sahibi olmak ve sosyal medyada var olarak yapabilirsiniz.
4- Dijital dünyada yerinizi belli edin
Dijital pazarlama dünyasında söylenen bir söz vardır:

“Bir cesedi saklamanın en iyi yeri,

Google’ın 2. sayfasıdır.“

Bunun anlamı firmanız için şöyle çevrilebilir: Bir Google aramasında en üst sıralarda yerini alamıyorsanız, muhtemelen firmanızın aşması gereken önemli bir problemi vardır.

Özellikle yeni kurulan firmalar için sanal mağaza (web sitesi) açmak müthiş bir fırsat. Dijital dünyadaki yeriniz, sizin adınızı taşıyacak ve markanızın yönünü, hissettiklerini yansıtacak bir web sitesi. Eğitici, yüksek kalite içeriğin bulunduğu bir site. Bazen çok zor olabilir işin içinden çıkmak ama çok basit adımlarla Google nezdinde yerinizi güçlendirebilirsiniz.
5- Sosyal Medyayı kullanın
Bir markalaşma aracı olarak sosyal medya kullanımını incelersek, firmanızın önemli sosyal ağlarda (Facebook, Twitter, Instagram, Linked-in gibi) sayfalarınızın olduğundan emin olun. Post atarken istediğiniz marka algısına göre fikirler sunduğunuzdan ve sizi takip eden müşteri kitlesine hitap ettiğinizden emin olun, onlarla etkileşin.

Bunu birkaç farklı yöntemle yapabilirsiniz. Mesela bir influencerla anlaşarak reklamınızı yaptırabilirsiniz. Ürünlerinizin dağıtımını yapabileceğiniz, yeni müşteriler edinebileceğiniz gruplara dahil olarak, insanları bilgilendirebilirsiniz. Oradaki varlığınızı görmesi, müşterinin size olan güvenini arttıracak, uzun vadede size pozitif yansıyacaktır.
6- Mağazanızı kurun
Bahsettiğimiz bütün bu iş planları, pazarlama planları, marka değerlemesi gibi konular, tabiki çok iyi bir ürün tarafından desteklenirse ancak başarıya gidilebilir. Arka planda yapılması gereken işleri bitirdikten sonra artık ürünlerinize iyice odaklanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız da, ürünlerin markanızla olan ilişkisiyle çözülür. Müşterinize nasıl bir anlaşma önereceksiniz? Nasıl bir etki bırakmak istiyorsunuz? Düşünün.
7- Doğru Sanal Pos ‘la çalışın
Mağazalarınızı kurduktan sonra iyi bir Sanal Pos firmasıyla çalışmalısınız. Bu noktada, size sunduğumuz çözümleri buradan lütfen inceleyin (link). Tüm aşamaları ne kadar iyi tasarlarsanız tasarlayın, hepimizin emin olduğu bir nokta varsa, o da satışlar başarılı bir şekilde tamamlanıp firma ciro yapmazsa, o firmaya batmaya mahkumdur. İnce eleyip sık dokuyun, sorun soruşturun, araştırın.

Biz bu ihtiyacınızı etkili bir şekilde karşılamak için çalışıyoruz. Güvenlik için kullandığımız sistemleri bu yazımızda inceleyebilir, sanal pos başvurusu nasıl yapılır öğrenmek için bu yazımızı inceleyebilir, veya hemen buradan başvurunuzu yapabilirsiniz.
8- Olağanüstü E-ticaret müşteri hizmetleri sunun
Evet, abartmıyorum. Olağanüstü müşteri hizmetleri sunmak, her başarılı e-ticaret girişiminin öncelikleri arasında olmak zorunda. Sizden istenen ve satın almak istedikleri her neyse, müşteriye fazlasını verin.Tıpkı bu berber gibi.Berber-e-ticaret-musteri-hizmetleri Uzun vadede, tekrar tekrar sizinle çalışmak isteyen müşterilerle, bu inişli çıkışlı iş dünyasında kazanan taraf siz olursunuz.

Bu saydığımız maddeleri bilmek tabi ki bir yere kadar önemli. Önemli olan bilmek değil, bu bilgileri hayata geçirmektir. Bunun adı bilgeliktir. Bilgelik sizi, başarıya götürecek en aydınlık yoldur.

imzapos

Saha teknolojileriyle işinizi güçlendirin.

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

img

Android Pos

VUK 507 - 509 "Vergi usul Kanunu" Tebliğine Uygun.

img

Portal ile Bayi, Alt Bayi

Online tahsilat, Sanal Pos hizmetleri.

img

iStart Pay İle

Kapalı & Açık Devre, Kurumsal Bireysel Hesap Yönetimi.

img

Ön Ödemeli

iStart Pay'le Harcadıkça Kazandıran Card.

img

iSoft Shop E-ticaret

E-Ticaret Sistemleri B2B, B2C, C2C İş modelleriyle.

img

PF Ödeme Kuruluşları

Lisans Alacak Kurumlar İçin Yazılım Çözümleri

img

İmzaPOS, White Label İle Kendi Hikayenizi Oluşturun.

img

Siz işinize odaklanın, tahsilatı bize bırakın.

img

İşiniz İçin Finansal

İşlemlerinizi içim tek bir raporlama ekranı.

img

Hesap Hareketleri

Tüm Banka hareketleriniz Tek Bir Ekranda Toplayın.

img

Her Noktadan Erişim, Tek Noktadan Yönetim.

img

İmzabox ile

E-Fatura, E-Arşiv, ürünlerinin hizmet sağlayıcısıdır.

İMZA POS I SANAL POS

Hizmet Kapsamı

Tahsilatlarınızı İmzapos'un ödeme yazılımlarıyla tamamlayın. SMS ve E-posta ile link göndererek, API entegrasyonuyla, ortak ödeme sayfasından, ihtiyacınıza göre banka ve kredi kartlarından ödeme alabilirsiniz.

Başarı Hikayenizi
Birlikte Oluşturalım

Hazır e-ticaret modüllerimizle ödeme almaya hemen başlayın!iSoft Shop, WordPress, WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve Magento gibi en çok kullanılan hazır e-ticaret siteleri için hazırladığımız ödeme modüllerini kullanmak için İMZAPOS’a

Ödeme Teknolojileri Merkezi

Hızlı Başvuru

CAPTCHA image
Çalışma Saatleri: Hafta içi , 09:30-18:30
© Copyright 2012- 2025 Tüm Hakları Saklıdır.