Sanal POS nedir?
Son yıllarda E-ticaretin ve startupların hızla büyümesi firmaların geleneksel ödeme yöntemlerinden vazgeçmesine, fiziki POS cihazlarını geride bırakarak müşterinin dijital davranışlarına göre uyarlanmış Sanal POS sistemlerine yönelmesine sebep oldu.
Müşteri deneyiminin en önemli nokta haline geldiği dijital dünyada, ödeme sistemleri de kendilerini satıcı ve alıcı arasındaki ilişkiyi kurabilmek için kendilerini geliştirme çabasındalar. Bu teknolojilerden biri de Sanal POS (VPOS).
Bir mağazadan alışveriş yapmak için fiziki POS (point of sale / ödeme noktası) cihazlarını hepimiz günlük hayatımızda görüyor ve kullanıyoruz. Alacağınız ürünlerin satın almasını tamamlamak için banka/kredi kartınız bir POS cihazı kullanarak bankalarla iletişime geçiyor ve yapılan mutabakatın sonunda satın alma işleminizi tamamlıyorsunuz. Sanal POS ise (VPOS – Virtual Point of Sale / Sanal Ödeme Noktası), bu bahsettiğimiz cihazın sanal versiyonudur.
Sanal POS’un en önemli özelliklerini sayacak olursak;
- Tek çekim veya vadeli işlemler yapılabilir.
- Bir bilgisayar ve internetin olduğu herhangi bir yerden, satın alma işlemi tamamlanabilir.
- Harici bir yazılımın yüklenmesine ihtiyaç yoktur.
- Fiziki bir POS kullanılmadığından, ödeme yolundaki maliyetler azalır, dolayısıyla komisyon oranları düşer.
- Kurulumu kolay, çalıştırması zahmetsiz ve güvenlidir.
- Birçok farklı modelde ödeme alınabilir (SMS ile, Link ile, QR Kodu ile vs..)
- Ödeme sürecinin tamamı denetlenir ve kontrol altında tutulur.
- Kullanılan kartın bilgileri devletin güvenli ödeme sisteminde tutulabilir, tekrar eden ödemelerde bilgilerin tekrar girilmesi gerekmez.
- Birçok işletim sisteminde kullanılabilir (Windows, Mac, iOS, Android vs..)
- Güncellenmesi ve geliştirilmesi fiziki POS’a göre çok daha hızlı ve ucuzdur (çoğunlukla bedava)
- Yapılan satışların ve belirli bir zaman içindeki büyümenin takibi çok daha etkindir.
Güvenlik üzerine biraz daha konuşalım.
Sanal POS güvenli midir?
Web sitelerine Sanal POS entegrasyonu yapılabilmesi için bankalar belirli güvenlik standartlarını sağlamayı zorunlu tutar. Bu standartların olmadığı web sitelerinde sanal POS kullanılamaz. Müşteriler, bir internet sitesine üye olup, teslimat bilgileri ve yöntemlerini belirledikten sonra kart bilgilerini SSL ve 128/256 bitlik şifrelemelerle korunan sayfalar üzerinden yaparlar Dolayısıyla, herhangi art niyetli bir kişinin araya girmesi mümkün değildir. 3D Güvenli Ödeme Sistemi’nin de kullanılması, alışverişin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlar.
Dikkat etmeniz gereken noktaları birkaç madde ile sıralayacak olursak;
- Alışveriş yaptığınız web sitesinde SSL sertifikasyonu olduğuna dikkat etmeli,
- Son kullanıcı olarak hususi bilgisayarınızda kullandığınız güvenlik yazılımlarını güncel tutmalı,
- Güvenli bulduğunuz markaları ve web sitelerini tercih etmeli,
- Alışverişinizi 3D Güvenli Ödeme sistemi ile yaptığınıza emin olmalısınız.
Bankaların zorunlu tuttuğu güvenlik altyapısına sahip İmzapos Sanal POS sistemine buradan(link) hemen başvurabilirsiniz.
Sanal POS ücretleri ve komisyon oranları ne kadar?
Servis kullanım bedeli olarak ödeyeceğiniz Sanal POS ücretleri ve komisyon oranları, hizmeti alacağınız kuruma göre farklılık gösterecektir. Piyasada yıllık abonelik fiyatları 600 ila 4000 TL arasında değişmektedir. Yıllık aidat haricinde Sanal POS üzerinden yapılan işlemlerden komisyon alınır. Bu komisyonlar da kullanacağınız kuruma göre değişir.
İmzapos olarak biz, kurulum için ekstra bir ücret talep etmiyoruz. Ayrıca yıllık olarak da bir ücret ödemezsiniz. Alacağınız en düşük komisyon oranının da garantisini veriyoruz.
Bizimle çalışmak isterseniz, başvurunuzu hemen buradan yapabilirsiniz.